KALFSOESTER MET ANSJOVIS EN BIETEN-APPELCOMPOTE
1 pot rode bieten (nettogewicht 340 gram)
1 ei
½ pot appelcompote met abrikozen (nettogewicht 360 gram)
2 kalfsoesters (à 100 gram)
zout
peper
25 gram boter of margarine
6 ansjovisfilets
6 toefjes peterselie
In zeef bietjes laten uitlekken. Ei in 10 minuten hard koken. Onder koud stromend water afspoelen, pellen en in dunne plakjes snijden. Intussen bietjes en appelcompote door elkaar mengen. Over 2 borden verdelen. Kalfsoesters bestrooien met zout en peper. In koekenpan boter verhitten en hierin kalfsoesters in 7 minuten lichtbruin bakken. Halverwege keren. Intussen ansjovisfilets oprollen. Kalfsoesters naast compote leggen. Elke kalfsoester garneren met 3 plakjes ei, 3 ansjovisrolletjes en een toefje peterselie.
Lekker met gebakken aardappelblokjes.
2 personen
voedingswaarde : 450 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Allerhande september / oktober 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten