PICCIONI ‘ALLA LOCARNO’ (DUIVEN LOCARNO)
Over de blauwe wateren van het Lago Maggiore is het maar een korte bootreis naar Italië, dus is het geen wonder dat in dit deel van Zwitserland de Italiaanse keuken zeer populair is. Dit gerecht is een mooi voorbeeld van de smakelijke schotels die u hier kunt genieten en die u ook in uw eigen keuken kunt maken. De duiven kunnen worden vervangen door kuikenborsten.
4 jonge duiven
125 gram in plakken gesneden gerookte ham
125 gram champignons
paddenstoelen
zout
peper
vers salieblad
oudbakken boterhammen
olijfolie
gesmolten boter
Snijd met een scherp mes de duivenborsten af, snijd elk stuk in vieren en strooi er zout en peper over. Snijd de ham in blokjes van 2,5 centimeter. Schuif de ingrediënten op 4 metalen vleespennen, afwisselend een blokje brood, ham, salieblad, duif en champignons, totdat de pennen vol zijn. Week 5 minuten al draaiende in olijfolie, laat uitlekken en leg op een rooster in een braadblik in een warme oven (220°C) en braad ze tot ze bruin en door en door gaar zijn. Giet er zo nu en dan gesmolten boter over en draai een of twee keer om.
Serveer op een bed van gekookte rijst, en geef er een groene salade bij.
6 personen
gebied : Locarno, Ticino, Zwitserland
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Zwitserse keuken / Anne Mason
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten