maandag 2 september 2019

Piccioni alla Marinara (Ticino, Zwitserland)

PICCIONI ALLA MARINARA (GEMARINEERDE DUIVEN)

Dit gerecht komt uit het kanton Ticino. De duiven kunnen ook vervangen worden door kuikens.

2 duiven of kuikens
1 kop olijfolie
1 eetlepel citroensap
zout
peper
2 geklopte eieren
geroosterd broodkruim
takje peterselie
boter
droge witte wijn


Snijd de vogels bij het borstbeen doormidden en plet elke helft goed. Leg naast elkaar in een aardewerken schaal. Meng olie, citroensap, zout en peper en peterselie en giet dat over de duiven. Draai ze na een uur om en laat ze nog een uur staan. Laat ze voor het braden uitlekken, doop ze in de geklopte eieren, daarna in het broodkruim. Verhit de boter in een braadpan en bak de vogels goed, zet ze dan in een vrij warme oven en braad ze ongeveer 30 minuten, zo nu en dan bedruipend met marinade. Leg de vogels nadat ze zijn gebraden op een warme dienschaal, doe wat witte wijn bij de jus in de pan, breng snel aan de kook en giet dan over de vogels.

4 personen

gebied : Ticino, Zwitserland
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Zwitserse keuken / Anne Mason

Geen opmerkingen: