TIMBAALTJES VAN KRUIDENRIJST
1 ui
1 kruidenbouillontablet
1 kruidenbuiltje vlees
300 gram droogkokende rijst
1 bosje peterselie
½ bosje selderij
10 sprietjes bieslook
1 theelepel tijm
1 eetlepel boter of margarine
Ui pellen en heel fijn snipperen. In een pan 4 ½ deciliter water met ui, kruidenbouillontablet en kruidenbuiltje aan de kook brengen. Rijst toevoegen en in 25 minuten gaarkoken. Intussen peterselie, selderij en bieslook heel fijnhakken (eventueel in de keukenmachine)
Tijm toevoegen. Als rijst gaar is de pan van het vuur nemen en kruidenbuiltje verwijderen. Kruiden en boter door rijst roeren. 4 Kopjes (of timbaaltjes) omspoelen met koud water. Rijst overdoen in kopjes. Goed aandrukken en kopjes op 4 borden keren.
Lekker bij gegrilleerd vlees (spiezen, barbecue) en gegrilleerde tomaten.
4 personen
voedingswaarde : 295 kcal p.p.
bereidingstijd : 35 minuten
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Allerhande september / oktober 1987
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten