MONEGASKISCHE UITJES
500 gram verse zilveruitjes
250 gram rozijnen
1 fles tomatensaus (665 milliliter, Sugocasa)
1 ½ deciliter witte wijn
1 deciliter azijn
1 eetlepel olijfolie
1 laurierblaadje
2 takjes verse tijm
2 theelepels chilipoeder
1 eetlepel zout
peper
1 teentje knoflook
Zilveruitjes pellen. Rozijnen afspoelen en laten uitlekken. In pan doen: zilveruitjes, rozijnen, tomatensaus, wijn, azijn, olie, laurierblaadje, tijm, chilipoeder, zout en peper. Knoflook erboven uitpersen. Zonder deksel 1 uur zachtjes koken. Intussen jampotjes en deksels in heet water met soda afwassen. Goed afspoelen met schoon water. Jampotjes en deksels omgekeerd op theedoek zetten. Jampotjes tot aan rand vullen met hete uienmengsel. Direct afsluiten. Potjes 10 minuten op hun kop zetten. Op elk potje etiket met naam en bereidingsdatum zetten. Houdbaarheid: 2 maanden in koelkast.
Lekker bij pâté en koude vleesschotels.
3 potjes
voedingswaarde : 20 kcal per eetlepel
bereidingstijd : 2 uur
gebied : Monaco
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Tip augustus 1990
zondag 1 september 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten