zondag 1 september 2019

Monegaskische uitjes (Monaco)

MONEGASKISCHE UITJES

500 gram verse zilveruitjes
250 gram rozijnen
1 fles tomatensaus (665 milliliter, Sugocasa)
1 ½ deciliter witte wijn
1 deciliter azijn
1 eetlepel olijfolie
1 laurierblaadje
2 takjes verse tijm
2 theelepels chilipoeder
1 eetlepel zout
peper
1 teentje knoflook


Zilveruitjes pellen. Rozijnen afspoelen en laten uitlekken. In pan doen: zilveruitjes, rozijnen, tomatensaus, wijn, azijn, olie, laurierblaadje, tijm, chilipoeder, zout en peper. Knoflook erboven uitpersen. Zonder deksel 1 uur zachtjes koken. Intussen jampotjes en deksels in heet water met soda afwassen. Goed afspoelen met schoon water. Jampotjes en deksels omgekeerd op theedoek zetten. Jampotjes tot aan rand vullen met hete uienmengsel. Direct afsluiten. Potjes 10 minuten op hun kop zetten. Op elk potje etiket met naam en bereidingsdatum zetten. Houdbaarheid: 2 maanden in koelkast.
Lekker bij pâté en koude vleesschotels.

3 potjes

voedingswaarde : 20 kcal per eetlepel
bereidingstijd : 2 uur

gebied : Monaco
gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip augustus 1990

Geen opmerkingen: