AARDAPPEL GEVULD MET PITTIGE PUREE
4 grote aardappelen
zout
1 citroen
1½ eetlepel boter of margarine
1 eetlepel melk
4 eetlepels tomatenketchup
½ theelepel chilipoeder
peper
1 takje peterselie
Aardappelen schillen en wassen. In pan met weinig water en zout aardappelen in 20 minuten gaarkoken. Intussen schaal voorverwarmen. Citroen wassen en in 4 plakjes snijden. Aardappelen afgieten en uit pan nemen. 5 Minuten laten afkoelen. Met theelepeltje aardappelen tot op 1½ centimeter van rand uithollen. Aardappelen op warme schaal leggen en warm houden. Uitholsel terug in pan doen en fijnstampen. Boter toevoegen. Al roerende zoveel melk toevoegen tot stevige puree ontstaat. Tomatenketchup en chilipoeder erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Door en door heet laten worden. In spuitzak scheppen. Puree in aardappelen spuiten. Garneren met peterselie en plakje citroen.
4 personen
voedingswaarde : 260 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gerechtsoort : aardappelgerecht
bron : Tip september 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten