CARNE AMB PERES (RUNDVLEES MET PEREN)
4 eetlepels olijfolie
800 gram runderstoofvlees in kleine blokjes
2 fijngesnipperde uien
4 fijngehakte tenen knoflook
40 gram gehakte hazelnoten
4 geschilde hele peren
1 deciliter witte wijn
zout
peper
2 laurierblaadjes
Verhit 2 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin het vlees op hoog vuur in 5 minuten bruin. Haal het vlees uit de pan en houd het apart. Bak 2/3 van de uien en de knoflook op matig vuur in 10 minuten gaar. Doe het vlees er weer bij en bak nog 45 minuten. Voeg de hazelnoten toe en breng op smaak met zout en peper. Verhit intussen in een grote hoge pan de rest van de olie en bak hierin de overgebleven ui en de knoflook 10 minuten. Voeg de peren, de wijn en de laurierblaadjes toe. Kook de peren 20 minuten zachtjes met de deksel op de pan. Duw de peren naar de zijkant en schep het vlees met het bakvocht in het midden. Laat alles met de deksel op de pan nog 30 minuten zachtjes koken.
4 personen
gebied : Catalonië, Spanje
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Menu 6 april 1994
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten