TAUGÉ-SALADE MET PAPRIKA
400 gram taugé
1 rode paprika
zout
5 eetlepels olie
2 eetlepels azijn
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel vloeibare honing
2 eetlepels geschaafde amandelen
In vergiet taugé doen. ½ Liter water aan de kook brengen. Over taugé schenken. Goed laten uitlekken. Paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden. Reepjes halveren. In pan met weinig water en zout, paprika 5 minuten laten koken. Afgieten en laten afkoelen. In kommetje doen: olie, azijn, ketjap en honing. Tot sausje roeren. Amandelen erdoor mengen. Taugé en paprika in slaschaal doen. Sausje erdoor scheppen.
Salade nogmaals omscheppen. Lekker bij varkensvlees.
4 personen
voedingswaarde : 260 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 2 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip september 1982
zondag 29 september 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten