zondag 29 september 2019

Gado Gado (Indonesië)

GADO GADO

2 eieren
200 gram Chinese kool
200 gram broccoli
100 gram sperziebonen
zout
100 gram taugé
½ komkommer
4 takjes selderij
1 potje gado-gadosaus (Conimex)
3 eetlepels gebakken uitjes (Bawang goreng, Conimex)
1 grote plak gebakken kroepoek


Kook de eieren in 10 minuten hard. Pel ze en snijd ze in plakjes. Maak alle groenten schoon. Snijd de kool in repen van 3 centimeter. Verdeel de broccoli in roosjes. Halveer de sperziebonen. Breng in een grote pan ruim water met 1 eetlepel zout aan de kook. Blancheer achtereenvolgens de Chinese kool, broccoli, sperziebonen en taugé tot de groenten beetgaar zijn. Neem de groenten steeds met een schuimspaan uit het water en spoel ze in een zeef onder koud stromend water af. Rangschik de groenten in lagen op een schaal. Snijd de komkommer in plakjes en leg ze met de plakjes ei op de groenten. Knip de selderij erboven fijn.
Maak de gado-gadosaus volgens de gebruiksaanwijzing op het potje en schenk ze over de groenten. Verdeel de kroepoek in kleine stukjes en strooi ze vlak voor het serveren met de gebakken uitjes over de saus. Dien het gerecht direct op.

4 personen

voedingswaarde : 175 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 30 / 10 minuten

land : Indonesië
gerechtsoort : groentegerecht

bron : C 1000 september 1990

Geen opmerkingen: