zondag 29 september 2019

Tonijn- en sperziebonenschotel

TONIJN- EN SPERZIEBONENSCHOTEL

600 gram sperziebonen
2 uien
2 eetlepels olie
1 blikje tonijn
3 deciliter gezeefde tomaten
peper
zout
mespunt knoflookpoeder
1 theelepel Italiaanse kruiden


Sperziebonen afhalen, wassen en breken. Uien pellen en fijnsnijden. Tonijn laten uitlekken.
Sperziebonen in een ruime pan met kokend water in 15 minuten gaarkoken. Olie verhitten en de uien zachtjes goudbruin bakken. Sperziebonen, uitgelekte tonijn, gezeefde tomaten, peper en zout naar smaak, knoflookpoeder en Italiaanse kruiden aan de uien toevoegen. Goed doorwarmen.
Serveren met bijvoorbeeld macaroni of mie.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 10 / 20 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Allerhande september 1985

Geen opmerkingen: