zondag 29 september 2019

Lollo-rossosalade met sperziebonen

LOLLO-ROSSOSALADE MET SPERZIEBONEN

300 gram sperziebonen
zout
1 ei
2 sjalotjes
3 eetlepels witte-wijnazijn
zout
peper
2 theelepels suiker
6 eetlepels sesamolie
½ krop lollo-rosso-sla


Sperziebonen wassen. Afhalen en doormidden snijden. In pan met water en zout, sperziebonen 10 minuten koken. In vergiet afgieten. Afspoelen met koud water. Laten uitlekken. Ei in 10 minuten hard koken. Laten schrikken en pellen. Koud laten worden. In stukjes snijden. 1 Sjalot pellen en heel fijn snipperen. In kommetje doen: azijn, zout, peper, suiker en olie. Tot sausje roeren. Ei en sjalot erdoor mengen. Lollo rosso wassen en (in slamandje) uitslaan. In stukken scheuren. Andere sjalot pellen en in dunne ringen snijden.
Over 4 bordjes lollo rosso verdelen. In midden sperziebonen leggen. Sausje erover schenken. Garneren met uiringen.

4 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 10 minuten

gerechtsoort : salade

bron : Tip september 1989

Geen opmerkingen: