zondag 29 september 2019

Sperziebonen-venkelsalade

SPERZIEBONEN-VENKELSALADE

500 gram sperziebonen
zout
½ venkel (175 gram)
½ komkommer (125 gram)
versgemalen peper
½ citroen
1 avocado
3 eetlepels (zonnebloem)olie
½ theelepel suiker
2 eetlepels zure room
3 eetlepels slagroom (spuitbus)


Sperziebonen wassen. Afhalen en doormidden snijden. In pan met weinig water en zout, sperziebonen in 15 minuten bijna gaarkoken. Afgieten en laten afkoelen. Venkel wassen. Stronk en steeltjes verwijderen. (Mooi venkelgroen achterhouden.) In kleine stukjes snijden. Komkommer wassen. Overlangs halveren en zaadjes verwijderen. In kleine stukjes snijden. Bestrooien met zout en peper. In schaal doen: sperziebonen, venkel en komkommer. Door elkaar scheppen. Citroen uitpersen (3 eetlepels sap). Avocado overlangs halveren. Pit verwijderen. Helften dun schillen. In (plastic) zeef boven kommetje avocado fijnwrijven. Toevoegen: citroensap, olie, zout, peper, suiker, zure room en slagroom. Voorzichtig tot saus roeren. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Groente nogmaals door elkaar scheppen. (Garneren met venkelgroen.) Avocadosaus apart erbij geven.
Lekker met rijst en biefstuk.

4 personen

gerechtsoort : salade

bron : mevrouw A. van Steenhoven, in Tip september 1984

Geen opmerkingen: