zondag 29 september 2019

Sperziebonen met taugé en gember

SPERZIEBONEN MET TAUGÉ EN GEMBER

100 gram taugé
750 gram sperziebonen
½ ui
zout
1 eetlepel olie
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel azijn
1 eetlepel bakgember
½ theelepel gemberpoeder
peper


In zeef taugé afspoelen en laten uitlekken. Sperziebonen wassen. Afhalen (en eventueel doormidden snijden). Ui pellen en snipperen.
In pan met weinig water en zout, sperziebonen in 20 minuten gaarkoken. Intussen in koekenpan olie verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Taugé (3 eetlepels achterhouden) 1 minuut meebakken. Toevoegen: ketjap, azijn, bakgember, gemberpoeder, zout en peper. Door elkaar roeren. In zeef achtergehouden taugé met ½ liter kokend water overgieten. Laten uitlekken. Sperziebonen afgieten. Taugémengsel erdoor scheppen. Overdoen in schaal. Rest van taugé erover verdelen.

4 personen

voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip september 1984

Geen opmerkingen: