SPERZIEBONEN MET TAUGÉ EN GEMBER
100 gram taugé
750 gram sperziebonen
½ ui
zout
1 eetlepel olie
1 eetlepel ketjap manis
1 eetlepel azijn
1 eetlepel bakgember
½ theelepel gemberpoeder
peper
In zeef taugé afspoelen en laten uitlekken. Sperziebonen wassen. Afhalen (en eventueel doormidden snijden). Ui pellen en snipperen.
In pan met weinig water en zout, sperziebonen in 20 minuten gaarkoken. Intussen in koekenpan olie verhitten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Taugé (3 eetlepels achterhouden) 1 minuut meebakken. Toevoegen: ketjap, azijn, bakgember, gemberpoeder, zout en peper. Door elkaar roeren. In zeef achtergehouden taugé met ½ liter kokend water overgieten. Laten uitlekken. Sperziebonen afgieten. Taugémengsel erdoor scheppen. Overdoen in schaal. Rest van taugé erover verdelen.
4 personen
voedingswaarde : 100 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 25 minuten
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Tip september 1984
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten