WILHELM TELLSCHNITTE (SNEETJE ‘WILHELM TELL’)
4 sneetjes wittebrood
½ deciliter droge witte wijn
30 gram zachte boter
4 plakjes gerookte zalm
1 appel
4 dikke plakken jonge kaas
1 theelepel paprikapoeder
Besprenkel de sneetjes brood met de witte wijn. Besmeer het brood aan beide zijden met boter. Leg de sneetjes op een bakblik. Beleg iedere snee brood met een plakje gerookte zalm. Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijd de appel in 4 gelijke ringen. Leg op iedere snee brood een plak appel met een plak kaas. Strooi er paprikapoeder over. Bak de sneetjes brood 10 minuten in de oven op 175°C tot de kaas gesmolten is.
4 personen
gebied : Zwitserland
gerechtsoort : voorgerecht
bron : Een culinaire wereldreis / Marianne Moonen & Kwee Siok Lan
donderdag 3 oktober 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten