RHUBARBJAM WITH GINGER (RABARBERJAM MET GEMBER)
2 kilogram rabarber
2 kilogram suiker
120 gram gember
2 eetlepels gemberstroop
Was de rabarber, schil ze alleen als ze erg taai is en laat ze goed uitlekken. Snijd de stengels klein. Leg in een diepe kom laag om laag de rabarber en de suiker en laat dit geheel een etmaal op een koele plaats staan. Giet dan het vocht er af en laat dit in ongeveer een half uur inkoken tot het stroperig is. Voeg dan de rabarber, de fijngesneden gember en de gemberstroop toe en laat dit een half uur in een open pan koken. Zorg er vooral voor dat de jam niet aanbrandt! Als de jam niet meer uitvloeit, wanneer u een lepel ervan op een koud bord giet, is ze goed. Laat de jam nog een half uur in de open pan - van het vuur af - staan en vul er dan jampotjes mee, die u eerst met heet sodawater hebt omgespoeld en vervolgens met schoon heet water hebt nagespoeld en goed hebt laten uitlekken. Sluit de gevulde jampotjes goed af met natgemaakt cellofaan en een touwtje.
gebied : Groot-Brittannië
gerechtsoort : ontbijtgerecht
bron : Het komplete kookboek / Maria May
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten