COCADA (KOKOSROTSJES)
1 geraspte kokosnoot (of 250 gram gedroogde kokos)
500 gram suiker
Smelt de suiker op laag vuur al roerend tot een dikke siroop. U kunt zien of de siroop de juiste dikte heeft door een theelepeltje van de stroop in een kopje koud water te laten vallen. Als de suiker onmiddellijk stolt tot een hard snoepje, is het juiste punt bereikt.
Neem dan de pan van het vuur en roer er de geraspte kokos doorheen. Heel goed blijven roeren tot de massa begint te kristalliseren.
Met een dessertlepel kleine hoeveelheden cocada naast elkaar op een ingevet stuk marmer (of eventueel een bakblik) laten vallen. Na afkoeling zijn de kokosrotsjes klaar.
16 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : snoep
bron : De Braziliaanse keuken / Anneke Jansen
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten