donderdag 29 augustus 2019

Tomaat-paprikasalade met yoghurtsaus

TOMAAT-PAPRIKASALADE MET YOGHURTSAUS

6 grote tomaten
½ rode paprika
½ groene paprika
½ teentje knoflook
3 eetlepels slagroom
3 eetlepels Bulgaarse yoghurt
witte peper
3 sprietjes bieslook


Tomaten wassen en in vieren snijden. Paprika’s wassen, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Tomaat en paprika in slaschaal doen. Knoflook pellen en boven kommetje uitpersen. Slagroom en yoghurt toevoegen. Tot sausje roeren. Op smaak brengen met een snufje peper. Tot gebruik in koelkast zetten.
Sausje door salade scheppen. Bieslook erboven fijnknippen.
Lekker bij tartaar.

4 personen

voedingswaarde : 160 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 2 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip augustus 1982

Geen opmerkingen: