AARDAPPELOMELET MET HAM
2 aardappelen
4½ eetlepel boter
selderijzout
1 plak ham à 75 gram
1 ui
2 tomaten
3 eieren
3 eetlepels melk
peper
4 sprietjes bieslook
Alle ingrediënten klaarzetten. Aardappelen schillen, wassen en in plakjes snijden. Met schone theedoek droogdeppen. In braadpan 3 eetlepels boter verhitten. Met deksel op pan aardappelplakjes in 7 minuten zachtjes goudbruin bakken. Af en toe omscheppen. Bestrooien met selderijzout. Ham in blokjes snijden. Ui pellen en in ringen snijden. Tomaten wassen en in plakjes snijden. Ham aan aardappelen toevoegen. Zonder deksel nog 5 minuten bakken. Af en toe omscheppen. In kom eieren loskloppen met melk, selderijzout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten. Eimengsel erin schenken. Zachtjes bakken tot bovenkant bijna droog is. Aardappelmengsel over omelet verdelen en nog 2 minuten bakken. Aardappelomelet op platte schaal laten glijden. Bieslook erboven fijnknippen. Garneren met ui en tomaat.
Groentetip: tomatensla.
2 personen
voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip augustus 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten