PEIXE ESCABECHE A MODA BRASILEIRA (GEBAKKEN VIS IN ESCABECHESAUS)
1 tomaat, geschild, van zaad ontdaan en gehakt
1 ui, in dunne plakjes
1 eetlepel gehakte verse korianderblaadjes of 1 theelepel gedroogde koriander
1 eetlepel gehakte peterselie
1 eetlepel gehakte olijven
2 eetlepels olie
1 eetlepel azijn
1 teen knoflook, geperst
1 kop water
½ theelepel zout
vers gemalen zwarte peper
¼ kop olie
680 gram filets van kabeljauw of schelvis
Maak de saus door alle ingrediënten te mengen, behalve de olie en de vis. Breng het aan de kook en laat het 10 minuten sudderen. Houd het warm. Maak de olie heet in een braadpan, doe er de visfilets in en bak ze 5 minuten aan beide zijden op groot vuur. Er kan droog gekookte rijst bij gegeven worden. Deze schotel kan ook koud geserveerd worden.
4 personen
gebied : Brazilië
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Zuid- en Midden-Amerikaanse Keuken / Susan Bensusan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten