STEKT GÅS (GEBRADEN GANS OP ZWEEDSE WIJZE)
een niet te zware gans (ongeveer 5 - 6 kilogram)
zout
peper
VULLING
750 gram appels en
250 gram ontpitte pruimedanten, die één nacht in de week gestaan hebben
- of -
1 kilogram kastanjes
- of -
1 kilogram rauwe aardappels, in blokjes gesneden
De goed schoongemaakte gans wordt van binnen en van buiten met zout ingewreven. Lever, maag en hart in kleine stukjes snijden en vermengen met de pruimen en de in achten gesneden appels, óf respectievelijk met de schoongemaakte kastanjes, óf met de rauwe, in kleine stukjes gesneden aardappelen die licht gezouten moeten worden. Het mengsel in de gans doen en deze vaststeken. Op het grillrooster in de oven leggen en bij niet te grote hitte (ongeveer 160°C) in 3 uur gaar laten worden. Gedurende het laatste halfuur kan men de temperatuur opvoeren tot 225°C.
4 personen
gebied : Zweden
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : De Scandinavische keuken / Marianne Piepenstock
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten