donderdag 29 augustus 2019

Kokt Höns (Zweden)

KOKT HÖNS (GEBRADEN GANS OP ZWEEDSE WIJZE)

1 soepkip
5 eetlepels paneermeel
zout
peper
20 gram boter
2 eetlepels gehakte peterselie
150 gram rijst

MEN KAN OOK NOG MEEKOKEN:
4 kleine rookworstjes of knakworsten
peterselie
kruidnagels
peperkorrels
3 plakken spek


Maag, lever en hart van de kip goed wassen, door de vleesmolen draaien, mengen met paneermeel, zout, peper en gehakte peterselie en hier de gesmolten boter doorheen roeren. De kip koken en daarna zorgvuldig van de botten ontdoen, vullen met het mengsel, dichtnaaien, de plakken spek eromheen wikkelen. Dan de kip in hete, ontvette bouillon terugleggen - de kip mag niet helemaal onder staan. Gedurende het laatste kwartier de gewassen rijst laten meekoken. Op kleine vlam nét tegen de kook sudderen laten. In ongeveer 50 - 60 minuten is de kip dan botermals.

4 personen

gebied : Zweden
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : De Scandinavische keuken / Marianne Piepenstock

Geen opmerkingen: