FRIKANDEL MET MIXED-PICKLESSAUS
2 takjes peterselie
6 eetlepels remouladesaus
2 eetlepels zure room
2 eetlepels koffieroom
peper
1 teentje knoflook
1 potje mixed pickles à 350 gram
¼ komkommer
frituurolie/-vet
4 frikandellen (diepvries)
In kom peterselie fijnknippen. Toevoegen: remouladesaus, zure room, koffieroom en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tot sausje roeren. In zeef mixed pickles laten uitlekken. In kleine stukjes snijden. Door sausje scheppen. Komkommer wassen en in plakjes snijden.
In frituurpan olie/vet verhitten tot er lichte damp vanaf komt (175°C). Op aanrecht keukenpapier uitspreiden. Frikandellen in 5 minuten bruinfrituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Op schaal leggen. Sausje erover scheppen. Garneren met plakjes komkommer. Lekker met kropsla.
4 personen
voedingswaarde : 405 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten
gerechtsoort : hoofdgerecht
bron : Tip augustus 1981
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten