donderdag 29 augustus 2019

Frikandel met mixed-picklessaus

FRIKANDEL MET MIXED-PICKLESSAUS

2 takjes peterselie
6 eetlepels remouladesaus
2 eetlepels zure room
2 eetlepels koffieroom
peper
1 teentje knoflook
1 potje mixed pickles à 350 gram
¼ komkommer
frituurolie/-vet
4 frikandellen (diepvries)


In kom peterselie fijnknippen. Toevoegen: remouladesaus, zure room, koffieroom en peper. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tot sausje roeren. In zeef mixed pickles laten uitlekken. In kleine stukjes snijden. Door sausje scheppen. Komkommer wassen en in plakjes snijden.
In frituurpan olie/vet verhitten tot er lichte damp vanaf komt (175°C). Op aanrecht keukenpapier uitspreiden. Frikandellen in 5 minuten bruinfrituren. Op keukenpapier laten uitlekken. Op schaal leggen. Sausje erover scheppen. Garneren met plakjes komkommer. Lekker met kropsla.

4 personen

voedingswaarde : 405 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip augustus 1981

Geen opmerkingen: