PITTIGE SNACKS VAN BAKBANAAN
2 grote, rijpe bakbananen
zonnebloemolie, om te frituren
1 gedroogde rode Spaanse peper, van zaadjes ontdaan en gehakt
1 - 2 eetlepels zahtar
grof zout
Snijd om de bakbananen te pellen de uiteinden met een scherp mes af, maak 2 - 3 sneetjes in het vel van het ene naar het andere uiteinde en pel de bananen. Snijd de bakbananen in dikke plakken.
Verhit de frituurolie op 180°C of tot een blokje brood van één dag oud in 30 - 45 seconden bruin wordt. Frituur de plakken banaan in gedeelten goudbruin. Laat elk gedeelte uitlekken op een dubbele laag keukenpapier.
Doe de nog warme plakken banaan in een ondiepe kom en bestrooi ze royaal met gedroogde peper, zahtar en zout. Hussel ze goed door elkaar en eet ze meteen op.
2 - 4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : snack
bron : De Marokkaanse keuken : Hedendaagse kookkunst gebaseerd op oude tradities / Ghillie Başan
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten