zaterdag 16 februari 2019

Rundvleestajine met erwten en saffraan (Marokko)

RUNDVLEESTAJINE MET ERWTEN EN SAFFRAAN

1,2 kilogram sukadelappen of magere runderlappen, schoongemaakt en in blokjes
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gehakt
30 gram verse gember, geschild en gehakt
1 theelepel gemalen gember
een snufje cayennepeper
een mespuntje saffraandraadjes
1,2 kilogram verse erwten, gedopt
2 tomaten, ontveld en gehakt
1 ingemaakte citroen, gehakt
een handvol bruine kalamata-olijven
zout
gemalen zwarte peper
brood of couscous, voor erbij


Doe de blokjes sukadelappen of magere runderlappen in een tajine, ovenschaal of zware pan met de olijfolie, ui, verse en gemalen gember, cayennepeper en saffraan en voeg zout en peper toe. Schenk er zo veel water bij tot het vlees onderstaat en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat het mengsel 1 ½ uur pruttelen of tot het vlees bijna uit elkaar valt. Stoof het vlees indien nodig iets langer.
Doe de erwten, tomaten, citroen en olijven erbij. Roer goed en stoof onafgedekt 10 minuten of tot de erwten zacht zijn en de saus ingekookt is. Voeg zo nodig zout en peper toe en serveer met brood of gewone couscous.

6 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : De Marokkaanse keuken : Hedendaagse kookkunst gebaseerd op oude tradities / Ghillie Başan

Geen opmerkingen: