PIKANTE GAMBA’S MET KORIANDER
4 eetlepels olijfolie
2 - 3 teentjes knoflook, gehakt
25 gram verse gember, geschild en gehakt
1 Spaanse peper, van zaadjes ontdaan en gehakt
1 theelepel komijnzaad
1 theelepel paprikapoeder
450 gram rauwe gamba’s gepeld
een bosje verse koriander, gehakt
zout
1 citroen, in partjes, voor erbij
Verhit de olie en knoflook in een grote, zware braadpan. Roer de gember, peper en het komijnzaad erdoor. Bak kort tot de geur vrijkomt, voeg het paprikapoeder toe en doe de gamba’s erbij.
Bak de gamba’s op hoog vuur en roer de gember, peper en het komijnzaad erdoor. Roerbak 3 - 5 minuten tot de gamba’s net gaar zijn. Breng op smaak met zout en voeg de koriander toe. Serveer meteen met citroenpartjes om over de gamba’s uit te knijpen.
4 personen
gebied : Marokko
gerechtsoort : voorgerecht
bron : De Marokkaanse keuken : Hedendaagse kookkunst gebaseerd op oude tradities / Ghillie Başan
zaterdag 16 februari 2019
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten