zaterdag 16 februari 2019

Stevige tomatensoep met ras el hanout en mie (Marokko)

STEVIGE TOMATENSOEP MET RAS EL HANOUT EN MIE

3 - 4 eetlepels olijfolie
3 - 4 kruidnagels
2 uien, gehakt
1 pompoen, geschild, van zaadjes ontdaan en in stukjes
4 stengels bleekselderij, gehakt
2 wortels, geschild en gehakt
8 grote, rijpe tomaten, ontveld en grof gehakt
1 - 2 theelepels suiker
1 eetlepel tomatenpuree
1 - 2 theelepels ras el hanout
½ theelepel gemalen kurkuma
1,8 liter groentebouillon
een grote bos verse koriander, gehakt (bewaar een paar takjes om te garneren)
een handvol gedroogde eiermie of capellini, in stukken
zout
gemalen zwarte peper
4 - 5 eetlepels romige yoghurt, voor erbij


Verhit de olie in een diepe, zware pan en voeg de kruidnagels, uien, pompoen, bleekselderij en wortels toe. Bak tot de ingrediënten bruin beginnen te worden en roer de tomaten en suiker erdoor. Kook de tomaten zacht.
Roer de tomatenpuree, ras el hanout, kurkuma en koriander erdoor. Giet de bouillon erbij en breng aan de kook. Zet het vuur lager en laat het mengsel 30 - 40 minuten pruttelen, tot de groenten uit elkaar vallen en het vocht iets is ingekookt.
Voor een gepureerde soep laat u de soep iets afkoelen. Pureer de soep in een keukenmachine of blender en giet hem dan terug in de pan en voeg de pasta toe. Voor een soep met stukjes groenten erin voegt u de pasta gewoon toe en kookt u de soep nog 8 - 10 minuten of tot de pasta zacht is. Breng de soep op smaak met zout en peper en schep in kommen. Doe wat yoghurt in elke kom, garneer met de apart gehouden koriander en serveer de soep met versgebakken Marokkaans brood.

4 personen

gebied : Marokko
gerechtsoort : soep

bron : De Marokkaanse keuken : Hedendaagse kookkunst gebaseerd op oude tradities / Ghillie Başan

Geen opmerkingen: