SKUSE KUVANE (SMIKKELMAKRELEN)
1 kilogram makrelen
5 verse ansjovisjes
1 ui
250 gram olie
3 deciliter azijn
1 laurierblad
1 bosje peterselie
zout
witte peper
Laat de schoongemaakte makrelen gedurende 5 minuten koken in licht gezouten water. Neem ze uit de pan, snijd ze in de lengte door en verwijder alle velletjes en graten. Leg de stukken makreel op een platte schaal. Maak de ansjovis schoon en hak ze in kleine stukjes. Snipper de ui. Bak de ansjovis samen met de ui even goudbruin in hete olie. Voeg azijn, laurierblad en gehakte peterselie toe, meng de dressing goed en breng haar op smaak met peper, zout (voorzichtig) en giet haar over de stukken makreel. Zet het gerecht een nacht weg. Koud opdienen.
4 personen
gebied : Dalmatië, Kroatië
gerechtsoort : visgerecht
bron : De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten