BLITVA SA PARADAJZOM (BIETJES MET TOMATEN)
6 eetlepels olie
1 ui
1 kilogram rijpe tomaten
2 teentjes knoflook
zout
witte peper
1 kilogram gekookte bietjes
Verhit de olie in een braadpan. Snipper de uien en bak ze tot ze glazig zijn. Blancheer de tomaten, verwijder de pitjes en de velletjes en voeg ze met de gesnipperde knoflookteentjes bij de uien. Voeg peper en zout toe, doe de deksel op de pan en laat het geheel smoren tot er een dikke saus is ontstaan. Schil de bietjes, maak ze warm en leg ze in een voorverwarmde schaal. Begiet de bietjes met de tomatensaus.
Geef er gekookte aardappelen of polenta bij.
4 personen
gebied : Dalmatië, Kroatië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : De Joegoslavische keuken : 200 bijzondere recepten uit de veelzijdige Balkan-keuken / Roland Gööck
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten