zondag 23 december 2018

Garnalen in zure roomsaus (Joegoslavië)

GARNALEN IN ZURE ROOMSAUS

50 gram boter
500 gram gepelde grote garnalen
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 ½ deciliter droge witte wijn
2 deciliter zure room
zout
peper


Smelt de boter in een pan en roer er de garnalen en de fijngehakte peterselie door. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en smoor de garnalen 10 minuten. Voeg de witte wijn en de zure room toe en laat het gerecht onder nu en dan doorroeren bij matige hitte door en door warm worden. Laat het mengsel vooral niet koken, daar anders gevaar voor schiften bestaat. Maak de garnalen in zure roomsaus op smaak met wat zout en peper.
Serveer het gerecht zo warm mogelijk.

4 personen

gebied : Joegoslavië
gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Joegoslavisch koken / Jolanda van der Laan

Geen opmerkingen: