IJZIG ABRIKOZEN-DESSERT
500 gram ontvelde, ontpitte abrikozen
5 deciliter vanille roomijs
150 gram kwark
½ deciliter marasquin
25 gram gemalen amandelen
enkele aardbeien of frambozen
wat amandelschaafsel
Pureer de abrikozen in een mixer-blender of door een roerzeef. Vermeng de abrikozenpuree in een kom met het vanille roomijs, de kwark, de marasquin en de gemalen amandelen. Klop het mengsel met een mixer of garde goed dooreen tot een luchtig geheel is ontstaan. Verdeel het abrikozenmengsel over 4 glazen schaaltjes of coupes en garneer het nagerecht met wat aardbeien of frambozen en wat amandelschaafsel.
Serveer het ijzige abrikozen-dessert onmiddellijk.
4 personen
gebied : Joegoslavië
gerechtsoort : nagerecht
bron : Joegoslavisch koken / Jolanda van der Laan
zondag 23 december 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten