SERVISCHE KIP
½ deciliter olijf- of zonnebloemolie
1 schoongemaakte en kleingesneden ui
1 eetlepel paprikapoeder
1 in 4 stukken verdeelde braadkip van 1250 gram
2 deciliter water
zout
3 in parten gesneden tomaten
2 schoongemaakte en in stukjes gesneden groene paprika’s
1 schoongemaakte en in roosjes verdeelde kleine bloemkool
500 gram geschilde en in plakken gesneden aardappelen
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui 3 minuten. Roer het paprikapoeder door het uienmengsel. Voeg de stukken kip, het water en wat zout toe. Breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat alles 15 minuten zachtjes koken. Voeg de parten tomaat, de stukjes paprika en de roosjes bloemkool toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes doorkoken. Voeg de plakjes aardappel toe en laat het gerecht nog 20 minuten zachtjes koken tot alles gaar is.
Serveer de stukken kip in de groentesaus.
4 personen
gebied : Servië
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Joegoslavisch koken / Jolanda van der Laan
zondag 23 december 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten