dinsdag 25 september 2018

Paranoten met kerrie

PARANOTEN MET KERRIE

‘Curried Brazil nuts’: een origineel alternatief voor het bakje pinda’s - heel pittig en aan te raden op een koude winteravond (oudjaar) als er bisschopswijn geschonken wordt. Garam masala is een Indiaas kerriemengsel dat in oosterse winkels soms wel te koop is, maar ook heel goed zelf samen te stellen is. Mix de volgende specerijen en laat komijn en peper overheersen: foelie, geelwortel (kurkuma), ketoembar, (verse) gemberwortel (djahé), kaneel, kardemom, komijn (djinten), kruidnagel, mosterdzaad, zwarte peper en chili- of cayennepeper; eventueel wat knoflookpoeder.

50 gram boter
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels garam masala
1 theelepel koriander
200 gram gepelde paranoten
zout


Verwarm de oven voor op 200°. Verhit de boter met de olie en de specerijen in een pan en laat heel even pruttelen. Doe de noten erbij en laat ze 3 minuten sudderen, steeds omroerend tot ze goed geolied zin. Doe de noten over in een bakvorm en zet ze 20 - 25 minuten in de vrij hete oven tot ze geheel gebruind zijn.
De noten op keukenpapier uit laten lekken en droogdeppen, met zout bestrooien en af laten koelen. In potten overdoen en goed afsluiten.

4 personen

gerechtsoort : borrelhapje

bron : Het notenboekje / Rosamond Richardson

Geen opmerkingen: