PIJNAPPELNOTEN EN TAGLIATELLE
Een subliem gerecht volgens een bekend Italiaans recept. Succes verzekerd, mits een heel goede kwaliteit olijfolie gebruikt wordt. Tagliatelle, in sommige streken fettucine genoemd, is pasta die veel van mie wegheeft. De noten desnoods vervangen door grof gemalen paranoten, basilicum door peterselie. Voor 4 personen.
1 deciliter goede olijfolie
3 - 4 gedroogde chilipepers
450 gram tagliatelle
4 knoflookteentjes
6 eetlepels gebrande pijnappelnootjes
4 eetlepels verse, fijngehakte basilicumblaadjes
Verwarm de olie in een pan en leg hierin de in stukjes gebroken pepers. Op zeer laag vuur 5 minuten laten inkoken. Kook de tagliatelle ‘al dente’, bijtgaar. Tegen de tijd dat ze gaar is, de olie door een zeef in een andere pan overgieten en de pepers wegdoen. De knoflook boven de olie uitknijpen, de noten toevoegen en opnieuw verhitten. Zacht 2 minuten laten sudderen en er dan de uitgelekte tagliatelle doorheen roeren. Bestrooien met fijngeknipte basilicum en meteen opdienen.
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht
bron : Het notenboekje / Rosamond Richardson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten