PAELLA MURCIANA
1 stel kalfshersens
3 chorizo’s of gerookte knoflookworst
1 klein pak diepvries-doperwtjes
8 gamba’s (grote diepvries-garnalen)
100 gram kalfsgehakt
1 of 2 rode Spaanse pepers
1 grote pot piperades (peperoni)
10 olijven
Spaanse meloen
Breng in een pan met ruim koud water en zout 1 stel kalfshersens aan de kook. Laat de hersens 3 minuten zachtjes pocheren en neem ze uit de pan. Verwijder met een scherp mes alle vellen, adertjes en vliezen en snijd de hersens in stukjes. Laat vervolgens in de bouillon 3 ingeprikte chorizo’s (225 gram) 5 minuten heel zacht koken, neem ze uit de pan en snijd de worstjes in plakjes. Doe in de hete bouillon 1 klein pak diepvries-doperwten en draai het vuur uit.
Verhit een grote scheut olijfolie en bak daarin 8 grote garnalen tot ze roodgekleurd zijn. Neem de garnalen uit de pan en bak daarin, al roerend, voor de sofrito 100 gram kalfsgehakt. Voeg er een min of meer fijngesnipperd mengsel aan toe van 1ui, 1 teentje knoflook, 1 tomaat, 1 of 2 rode Spaanse pepers, alsmede versgemalen peper, een mespunt cayennepeper en 1 eetlepel gehakte peterselie. Fruit tot alle vocht verdampt is en roer er dan 300 gram rijst met ¼ theelepel saffraan en zout door. Laat de rijst al omscheppend glazig bakken. Meet de hoeveelheid bouillon af en vul hem zonodig met water aan tot ¾ liter. Giet de bouillon met uitgelekte doperwtjes bij de rijst en schep het geheel dooreen. Schik op de rijst, goed verdeeld, de stukjes kalfshersens, de chorizo’s, de garnalen en de tot lange reepjes gesneden piperades, afgewisseld met 10 olijven en blokjes Spaanse meloen. Plaats de open paellera 30 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C. Leg er uit de oven een vel aluminiumfolie over, laat de paella 5 minuten staan en steek vervolgens partjes citroen op de rand.
Geef hierbij een fris-zure sla met hardgekookt ei.
4 personen
gebied : Murcia, Spanje
gerechtsoort : rijstgerecht
bron : Paella’s / Marjan Kruik
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten