vrijdag 30 maart 2018

Kip-currysoep met pompoen

KIP-CURRYSOEP MET POMPOEN

1 zakje Kip-currysoep (voor 7 ½ deciliter)
250 gram pompoen (of courgette), in kleine blokjes
100 gram gerookte kipfilet (in reepjes)
5 pappadums
frituurolie
2 Chinese-koolbladeren
1 eetlepel fijngesneden koriander


Door ¾ liter kokend water inhoud van 1 zakje Kip-currysoep kloppen. Opnieuw aan de kook brengen. Pompoen toevoegen en soep half afgedekt 10 minuten zachtjes koken. Kipfilet door soep roeren. 1 Pappadum in dunne reepjes knippen. Frituurolie verhitten tot 180°C en pappadumreepjes in paar seconden lichtbruin bakken. Reepjes op keukenpapier laten uitlekken. Overige 4 pappadums heel laten en frituren. In 2 grote soepkommen Chinese-koolbladeren leggen en soep erin scheppen. Koriander en wat pappadumreepjes op soep strooien. Rest van reepjes en hele pappadums erbij geven.

2 personen

voedingswaarde : 425 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 - 25 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip Culinair maart 1997

Geen opmerkingen: