CURRY VAN KALKOEN MET MANGO
1 eetlepel olie
1 grote ui, fijngesneden
½ groene paprika, in blokjes
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel Indiase currypasta (Patak’s)
stuk citroenschil of sereh
1 eetlepel citroensap
2 deciliter kokosmelk
200 gram kalkoenfilet, in reepjes
200 gram mango (uit blik of vers), in reepjes
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels fijngesneden koriander of peterselie
zout
versgemalen peper
Olie verhitten en ui 3 minuten bakken. Paprika en knoflook toevoegen en 2 minuten omscheppend meebakken. Currypasta, citroenschil en -sap erdoor roeren, 2 minuten meebakken. Kokosmelk erbij schenken en aan de kook brengen. Kalkoen toevoegen en 10 minuten met deksel op pan laten stoven. Mango en crème fraîche toevoegen, goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Vlak voor serveren koriander erdoor roeren. Lekker met basmatirijst en gebakken uienringen.
2 personen
voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair maart 1997
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten