vrijdag 30 maart 2018

Curry van kalkoen met mango (Verre Oosten)

CURRY VAN KALKOEN MET MANGO

1 eetlepel olie
1 grote ui, fijngesneden
½ groene paprika, in blokjes
1 teentje knoflook, geperst
1 eetlepel Indiase currypasta (Patak’s)
stuk citroenschil of sereh
1 eetlepel citroensap
2 deciliter kokosmelk
200 gram kalkoenfilet, in reepjes
200 gram mango (uit blik of vers), in reepjes
2 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels fijngesneden koriander of peterselie
zout
versgemalen peper


Olie verhitten en ui 3 minuten bakken. Paprika en knoflook toevoegen en 2 minuten omscheppend meebakken. Currypasta, citroenschil en -sap erdoor roeren, 2 minuten meebakken. Kokosmelk erbij schenken en aan de kook brengen. Kalkoen toevoegen en 10 minuten met deksel op pan laten stoven. Mango en crème fraîche toevoegen, goed doorwarmen. Op smaak brengen met zout en peper. Vlak voor serveren koriander erdoor roeren. Lekker met basmatirijst en gebakken uienringen.

2 personen

voedingswaarde : 420 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip Culinair maart 1997

Geen opmerkingen: