zaterdag 31 maart 2018

Roerbakmie Java (Java, Indonesië)

ROERBAKMIE JAVA

1 pak Roerbakmie (250 gram)
zout
3 eetlepels olie
200 gram kipfilet, in blokjes
100 gram magere spekreepjes
1 ui, fijngesneden
1 prei, in dunne ringen
1 kleine winterwortel, in dunne reepjes
1 rode paprika, in reepjes
100 gram champignons, in plakjes
1 pak Mix voor Roerbakmie
3 takjes bladselderij, fijngesneden


Roerbakmie volgens gebruiksaanwijzing in ruim kokend water met zout 2 minuten koken. Roerbakmie in vergiet onder koud stromend water afspoelen en laten uitlekken. In wok olie verhitten en kipfilet in 3 minuten al omscheppend goudbruin bakken. Spek en ui 2 minuten meebakken. Prei, wortel, paprika en champignons toevoegen en 2 minuten meebakken. Mix voor Roerbakmie en 1 deciliter water toevoegen en gerecht 1 minuut roerbakken. Roerbakmie toevoegen en gerecht nog enkele minuten op hoog vuur roerbakken tot vocht is verdampt. Gerecht garneren met bladselderij.

4 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
bereidingstijd : 10 minuten

gebied : Java, Indonesië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair maart 1997

Geen opmerkingen: