dinsdag 6 maart 2018

Croissant met tonijn en tomaat

CROISSANT MET TONIJN EN TOMAAT

2 eieren
2 tomaten
2 (eikeblad)slabladeren
1 blikje tonijn naturel (nettogewicht 220 gram)
4 eetlepels (olijf)olie
2 eetlepels kruidenazijn
1 eetlepel gembernat
zout
peper
4 croissants
8 gevulde olijven


Eieren in 10 minuten hard koken. Laten schrikken en pellen. Tomaten wassen en in 12 plakjes snijden. Sla wassen en uitslaan. Met keukenpapier droogdeppen. Halveren. In zeef tonijn laten uitlekken. In stukjes verdelen. In kommetje doen: olie, azijn, gembernat, zout en peper. Tot sausje roeren. Alles tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Oven voorverwarmen op 225°C. Croissants in 6 minuten verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Eieren in plakjes snijden. Croissants uit oven nemen. Overlangs halveren. Onderste helft achtereenvolgens beleggen met slablad, 3 plakjes tomaat, ¼ deel van eiplakjes, ¼ deel van tonijn en 2 olijven. ¼ Deel van sausje erover sprenkelen. Bedekken met andere helft van croissant.

4 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 20 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip maart 1989

Geen opmerkingen: