dinsdag 6 maart 2018

Gegrilleerde kalkoenfilet met pinda-kokossaus

GEGRILLEERDE KALKOENFILET MET PINDA-KOKOSSAUS

¼ blok santen
1 ui
1 eetlepel (sesam)olie
1 teentje knoflook
1 theelepel sambal brandal
½ theelepel laos
2 eetlepels bruine basterdsuiker
4 eetlepels pindakaas
2 kalkoenfilets (250 gram)
¼ zakje kokossliertjes (diepvries)
50 gram bananenchips


In kom met 3 ½ deciliter kokend water santen oplossen. Ui pellen en fijn snipperen. In pan ½ eetlepel olie verhitten. Ui 2 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Erdoor roeren: sambal, laos en basterdsuiker. Nog 3 minuten bakken. Toevoegen: santen en pindakaas. Al roerende aan de kook brengen en in 5 minuten tot 2/3 laten inkoken. Laten afkoelen. Tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Grill voorverwarmen op hoogste stand. Met kwastje kalkoenfilets en rooster bestrijken met olie. Op rooster filets leggen. In midden van grill rooster met filets met lekbak eronder in 15 minuten gaar en goudbruin grilleren. Halverwege keren. Intussen al roerend saus verwarmen. Over 2 borden filets verdelen. Over filets 2 eetlepels saus scheppen. Garneren met kokossliertjes en bananenchips.
Lekker met rijst en Chinese kool.

2 personen

voedingswaarde : 670 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 20 / 25 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip maart 1989

Geen opmerkingen: