dinsdag 6 maart 2018

Kalkoenfilet met tomatensaus en geitenkaas

KALKOENFILET MET TOMATENSAUS EN GEITENKAAS

1 sjalotje
40 gram boter of margarine
500 gram gezeefde tomaten
1 theelepel oregano
½ theelepel suiker
zout
peper
4 kalkoenfilets (500 gram)
100 gram Riblaire (geitenkaas)


Sjalotje pellen en fijn snipperen. In pan ½ eetlepel boter verhitten. Sjalotje 5 minuten zachtjes bakken. Toevoegen: gezeefde tomaten, oregano, suiker, zout en peper. Met deksel schuin op pan 15 minuten heel zachtjes laten koken. Af en toe roeren. Laten afkoelen en tot gebruik afgedekt in koelkast zetten.
Kalkoenfilets inwrijven met zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten. Filets in 10 minuten goudbruin en bijna gaar bakken. Halverwege keren. Intussen grill voorverwarmen op hoogste stand. Geitenkaas in 8 dunne plakjes snijden. Al roerend saus verwarmen. Op platte ovenvaste schaal filets rangschikken. Op elke filet 2 eetlepels saus scheppen. Op elke filet op saus 2 plakjes geitenkaas leggen. Schaal vlak onder grill schuiven. In 3 minuten geitenkaas lichtbruin grilleren. In sauskom rest van saus scheppen. Apart erbij geven.
Lekker met lintmacaroni en spinazie.

4 personen

voedingswaarde : 290 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 25 / 25 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip maart 1989

Geen opmerkingen: