dinsdag 6 maart 2018

Croissant met kaas-roerei en bacon

CROISSANT MET KAAS-ROEREI EN BACON

100 gram plakjes bacon
1 eetlepel boter of margarine
2 eieren
1 deciliter melk
1 eetlepel bloem
zout
zwarte peper
75 gram geraspte Zwitserse Gruyère
4 croissants
2 eetlepels (koffie)room
1 eetlepel fijne mosterd
(4 kerstomaatjes)


Oven voorverwarmen op 225°C. Intussen bacon in stukjes knippen of snijden. In koekenpan (met antiaanbaklaag) boter verhitten. Bacon in 5 minuten knapperig bakken. In kom met garde eieren loskloppen met melk, bloem, zout en peper. Kaas erdoor roeren. In oven croissants in 6 minuten verwarmen volgens gebruiksaanwijzing. Eimengsel over bacon schenken. Met vork snel erdoor roeren. Als eimengsel bijna gestold is, koffieroom erdoor roeren. Croissants uit oven nemen. Overlangs halveren. Onderste helft besmeren met ¼ eetlepel mosterd. Roerei erover verdelen. Bedekken met andere helft van croissant. (Garneren met kerstomaatje).

4 personen

voedingswaarde : 430 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : lunchgerecht

bron : Tip maart 1989

Geen opmerkingen: