dinsdag 8 augustus 2017

Visravioli (Italië)

VISRAVIOLI

VULLING
225 gram tong- of botfilet
1 schijf ui
1 schijfje citroen
6 peperkorrels
1 laurierblaadje
1 eetlepel citroensap
2,25 deciliter water
2 eieren, geklopt
2 eetlepels paneermeel
1 lente-uitje, fijngehakt

PASTADEEG
175 gram bloem
snufje zout
3 eieren

CITROENSAUS
30 gram boter
2 eetlepels bloem
2,25 deciliter gezeefd kookvocht van de vis
2 eetlepels slagroom
zout
peper
2 eetlepels citroensap


Voor het maken van de vulling de vis in een ovenschaal leggen met de schijf ui, het schijfje citroen, de peperkorrels, het laurierblaadje, het citroensap en het water. De schaal afdekken en 20 minuten in de op 180°C voorverwarmde oven zetten. De vis uit het kookvocht halen en uit laten lekken. Het kookvocht zeven en apart zetten. De afgekoelde vis kloppen tot deze zacht is en met de rest van de ingrediënten voor de vulling mengen; met zout en peper op smaak brengen. Voor het deeg de bloem en het zout in een kom zeven. Een kuiltje in het midden maken en de eieren daarin doen. De bloem en de eieren met een lepel door elkaar werken en vervolgens met de hand tot een soepel deeg kneden; 15 minuten laten staan. Een werkoppervlak licht met bloem bestrooien en het deeg hierop tot een rechthoek uitrollen. De deeglap doormidden snijden. Van de vulling kleine balletjes vormen en deze 4 centimeter uit elkaar op één halve deeglap leggen. De andere helft erop leggen en met een ravioli- of pastamesje langs de vulling snijden. De randen van de ravioli dichtdrukken. De ravioli in gedeelten in 8 minuten in een grote pan in ruim gezouten water gaarkoken; met de schuimspaan eruit scheppen. Intussen de saus maken. De boter in een pan laten smelten, de bloem erdoor roeren en het mengsel 30 seconden verhitten; de pan van het vuur halen en het viskookvocht er in gedeelten doorroeren. De pan weer op het vuur zetten, de saus aan de kook brengen en al roerend 4 minuten laten koken. De slagroom erdoor mengen en de saus met zout en peper op smaak brengen. De pan van het vuur halen en langzaam het citroensap door de saus roeren; niet meer laten koken. De saus over de ravioli gieten en daarna het gerecht meteen serveren.

4 personen

voorbereidings- / wacht- / bereidingstijd : 30 / 15 / 40 minuten

gebied : Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Italiaans koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / REBO Productions

Geen opmerkingen: