RODE POON MET KRUIDEN-CHAMPIGNONSAUS
460 gram kleine champignons
1 teentje knoflook, geperst
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 theelepels fijngehakt basilicum
1 theelepel fijngehakte majoraan of salie
sap van 1 citroen
4 eetlepels droge witte wijn gemengd met ½ theelepel maïzena
enkele druppels ansjovisessence
4 rode ponen à 225 gram, ingewanden verwijderd en van schubben ontdaan
2 eetlepels witte broodkruim
2 eetlepels versgeraspte Parmezaanse kaas
De olie in een grote pan verhitten, de champignons en het knoflook erbij doen en 1 minuut bakken, tot de champignons wat zachter zijn. De kruiden, het citroensap en het witte-wijnmengsel bij de champignons doen. Alles al roerend aan de kook brengen; blijven roeren tot de saus gebonden is; met ansjovisessence op smaak brengen. De vis in een ondiepe ovenschaal leggen die ook geschikt is om het gerecht later in op te dienen. De vissen moeten dicht tegen elkaar aan in de schaal passen. De saus over de vis gieten en het gerecht bestrooien met broodkruim en Parmezaanse kaas. De schaal losjes met folie afdekken en ongeveer 20 minuten in de op 190°C voorverwarmde oven zetten. Eventueel 5 minuten voor het einde van de baktijd de folie verwijderen en de temperatuur iets hoger zetten om de vis licht te laten bruinen.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 30 / 25 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : visgerecht
bron : Italiaans koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / REBO Productions
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten