dinsdag 8 augustus 2017

Vis Milanese (Milaan, Lombardije, Italië)

VIS MILANESE

8 kleine of 4 grote tong- of scholfilets
2 eetlepels droge vermout
6 eetlepels olijfolie
1 laurierblaadje
mengsel van bloem, zout en peper
2 eieren, licht geklopt
paneermeel
olie om in te bakken
90 gram boter
1 teentje knoflook, geperst
2 theelepels gehakte peterselie
1 theelepel verse oregano
2 eetlepels kappertjes
sap van 1 citroen
partjes citroen en peterselie voor de garnering


De visfilets in een grote ondiepe schaal leggen. In een kleine steelpan de vermout, de olijfolie en het laurierblaadje zacht verhitten. Het mengsel volledig laten afkoelen en over de vis gieten. De vis een uur laten marineren; af en toe omdraaien. De vis uit de marinade halen en licht door de met zout en peper op smaak gebrachte bloem halen. De visfilets door het geklopte ei halen of met een kwastje met geklopt ei bestrijken. De filets vervolgens door paneermeel halen en dit stevig aandrukken. De olie in een grote koekenpan verhitten. De visfilets erin leggen en elke kant zachtjes in 3 - 4 minuten goudbruin bakken; op keukenpapier uit laten lekken. De olie uit de koekenpan gieten en deze schoonvegen: boter en knoflook erin bakken tot beide lichtbruin zijn. Kruiden, kappertjes en citroensap erdoor roeren en het mengsel meteen over de vis gieten; garneren met partjes citroen en wat peterselie.

4 personen

marineer- / bereidingstijd : 60 / 6 - 8 minuten

gebied : Milaan, Lombardije, Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Italiaans koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / REBO Productions

Geen opmerkingen: