SALADE VAN FLAGEOLETTEN, TONIJN EN TOMAAT
460 gram flageoletten, uit blik (eventueel vervangen door witte bonen of limabonen)
175 gram tonijn uit blik
verse kruiden (peterselie, oregano, basilicum of majoraan)
sap van 1 citroen
1,2 deciliter olijfolie
zout
peper
6 - 8 tomaten
De bonen afgieten, afspoelen en in een vergiet laten uitlekken. De tonijn uit laten lekken en in een kom uit elkaar trekken. De kruiden fijnhakken en mengen met citroensap, olie, zout en peper. De bonen bij de tonijn in de kom doen en de dressing er voorzichtig doorheen scheppen. De tonijn niet in al te kleine stukjes breken. De salade op smaak brengen met zout en peper en in het midden van een platte schaal scheppen. De tomaten in dunne schijven snijden en die rond de salade leggen; meteen serveren.
6 - 8 personen
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Italië
gerechtsoort : salade
bron : Italiaans koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden / REBO Productions
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten