woensdag 9 augustus 2017

Cassavepakketjes (Verre Oosten)

CASSAVEPAKKETJES

1 cassave of 250 gram geraspte cassave uit de diepvriezer
100 gram geraspte verse kokos (of uit de diepvriezer)
50 gram goela djawa of meer
12 theelepel pandan-essence
mespunt zout
1 kleine rijpe bakbanaan
½ pakje bananenbladeren


De cassave schillen, raspen en met de kokos, fijngeraspte goela djawa, pandan en zout mengen. Bananenbladeren even stomen, een stuk blad afknippen en schoonvegen met een vochtige doek. Hierop naast elkaar twee volle eetlepels leggen waarin wat plakjes bakbanaan gestoken zijn. Het blad als een pakketje dichtvouwen en met een touwtje dichtbinden. De overige pakketjes op dezelfde manier maken. Zonodig een dubbel blad gebruiken. De pakketjes in 45 minuten gaar stomen.

4 personen

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : nagerecht

bron : Lekker uit de toko : Wat je allemaal kunt maken van exotische kruiden, bijzondere ingrediënten, tropische groenten en fruit / Martha de Jager

Geen opmerkingen: