donderdag 10 augustus 2017

Boeboer Ketan Hitam (Verre Oosten)

BOEBOER KETAN HITAM (ZWARTE KLEEFRIJSTPAP MET KOKOSSAUS)

100 gram zwarte kleefrijst
5 deciliter water
2 pandanbladeren
100 gram goela djawa (2 schijven)

SAUS
dunne santen
50 gram kokoscrème (¼ blok)
2 deciliter water
zout


De kleefrijst wassen en 8 uur in 5 deciliter water weken. In het weekwater aan de kook brengen met de gekneusde pandanbladeren en suiker en op een kleine vlam in ongeveer 1½ uur gaarkoken. Zonodig het laatste vocht onder goed roeren laten verdampen. Voor de saus, waarin een beetje zout te proeven moet zijn, het water aan de kook brengen en de kokscrème erin oplossen. Eén tot twee mespuntjes zout toevoegen en even zachtjes laten inkoken. Een bergje pap op een bordje scheppen en met de saus versieren.

2 - 3 personen

gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : nagerecht

bron : Lekker uit de toko : Wat je allemaal kunt maken van exotische kruiden, bijzondere ingrediënten, tropische groenten en fruit / Martha de Jager

Geen opmerkingen: