donderdag 10 augustus 2017

Tapiocaparels in kokossaus (China)

TAPIOCAPARELS IN KOKOSSAUS

100 gram tapiocaparels
1 liter water
100 gram rock sugar
4 deciliter water
50 gram kokoscrème
vruchten naar smaak


In een pan de tapiocaparels met een liter water 15 minuten laten weken, aan de kook brengen en in 8 tot 10 minuten koken tot ze glazig beginnen te worden. De parels met koud water afspoelen in een zeef. In 4 deciliter water de suiker (zonodig fijnstampen in de vijzel) oplossen, de parels toevoegen en in ongeveer 10 minuten gaarkoken. Ze zijn dan tot op de kern glazig geworden. De kokoscrème in de suikersiroop smelten en even laten doorkoken tot het gebonden is. Dit drink/eet-dessert geven met wat kleingesneden fruit erin. De hoeveelheden kunt u naar eigen smaak aanpassen.

gebied : China
gerechtsoort : nagerecht

bron : Lekker uit de toko : Wat je allemaal kunt maken van exotische kruiden, bijzondere ingrediënten, tropische groenten en fruit / Martha de Jager

Geen opmerkingen: