TJENDOL
200 gram goela djawa
2 deciliter water
1 blikje santen (4 deciliter)
2 deciliter water
2 pandanbladeren of ½ theelepel essence
mespunt zout
½ pakje hoen-kwee-meel (60 gram)
4 deciliter water (+ een paar druppels groene kleurstof)
Het water aan de kook brengen in een pannetje, de goela djawa in stukjes breken en erin smelten. De santen uit blik met het water verdunnen en met de gekneusde pandanbladeren of essence en zout langzaam aan de kook brengen en even zachtjes doorkoken. Goela-djawasiroop en santen laten afkoelen. Hoen-kwee-meel met een gedeelte van het water tot een glad papje roeren en met de rest van het water verdunnen. Goed roerende met een garde aan de kook brengen. Het wordt een dikke glazige massa. Een zeef met gaatjes van een ½ centimeter doorsnee een beetje schuin op een kom met ijswater plaatsen en de tjendol er met een platte houten lepel doorduwen. De dikke ‘spaghetti’-stukjes vallen in het ijswater zodat ze niet aan elkaar gaan kleven. Na afkoeling kan het water afgegoten worden. Ieder glas vullen met 3 eetlepels tjendolstukjes, 3 eetlepels goela-djawasiroop, 1 deciliter santen en ijsblokjes.
5 - 6 personen
gebied : Indonesië
gerechtsoort : drank
bron : Lekker uit de toko : Wat je allemaal kunt maken van exotische kruiden, bijzondere ingrediënten, tropische groenten en fruit / Martha de Jager
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten