KWEE LAPIS
3 pandanbladeren
2 blaadjes djeroek poeroet (citroenblad)
1 liter water
1 blok kokoscrème
250 gram rijstmeel
100 gram tapioca
250 gram suiker
mespunt zout
druppels rode kleurstof
Een liter water aan de kook brengen en daarin de gekneusde pandan- en djeroek-poeroetbladeren enige tijd laten trekken. Het blok kokoscrème raspen of kleinmaken, erin oplossen en de verkregen santen even laten afkoelen. De bladeren verwijderen. De rijstmeel, tapioca, suiker en zout in een kom doen en er onder toevoeging van de santen een beslag van roeren. De helft van het beslag roze kleuren met rode kleurstof. De kleur moet iets donkerder zijn dan het gewenste eindresultaat. De bodem en rand van een springvorm met een middellijn van 20 centimeter bekleden met aluminiumfolie zodat de eerste laagjes beslag niet tussen bodem en rand weglekken. Water aan de kook brengen in een stoompan, de springvorm erin plaatsen en de bodem bedekken met een schep (0,75 deciliter) ongekleurd beslag. Een theedoek rond het deksel knopen om het condenswater op te vangen en de eerste laag 4 minuten stomen. Wanneer de laag goed droog is, een schep roze beslag erop gieten, weet 4 minuten stomen en deze handeling herhalen tot alle beslag op is. De taart zal dan uit ongeveer 16 tot 20 laagjes bestaan. Eindig met een laag roze beslag, die u door toevoeging van een druppel kleurstof wat roder kleurt, en stoom deze laag wat langer gaar. De stoompan tussentijds met kokend water bijvullen. De taart laten afkoelen, uit de springvorm halen en in plakken snijden.
gebied : Verre Oosten
gerechtsoort : gebak
bron : Lekker uit de toko : Wat je allemaal kunt maken van exotische kruiden, bijzondere ingrediënten, tropische groenten en fruit / Martha de Jager
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten